Restauration

We renoveren of vervangen onderdelen naargelang de staat van de wagen en volgens uw persoonlijke wensen.

Deze etappes volgen we:

De demontage

Het proces begint met een volledige demontage van de auto. Alle stukken worden geordend en afzonderlijk gehouden. Deze eerste stap is noodzakelijk, zeker als u weet dat het verschil tussen de verschillende stukken soms heel miniem is. Dergelijke diagnose is cruciaal voor de renovatie van een verzamelstuk.
Enkele foto’s om dit te illustreren …

Beitsen

photo_decapage

Voor een betrouwbare restauratie van de carrosserie is het primordiaal om alle mechanische elementen te demonteren en om de verf te beitsen tot op het metaal. Zo krijgen onze specialisten een objectief zicht op de staat van de wagen. Vervolgens maken we de planning van de herstelling op.

 

Lassen

photo_soudure

In dit stadium vat ons team het slijpen en het lassen aan. Tijd ook om een knoop door te hakken met het oog op eventuele vervanging of herstel van de carrosseriepanelen.

Herstellen of vervangen van panelen

photo_restauration4

Naargelang de staat van het paneel, adviseren we om een door roest aangetast carrosseriepaneel te vervangen of te herstellen. Bij vervanging kiezen we in principe voor hoogwaardige aluminium panelen die mooi te assembleren zijn met de oorspronkelijke carrosserie. Het doel is om altijd om de uitrusting specifiek voor het model en het gekozen paneel te behouden. Dit is precisiewerk. Ons deskundig personeel is in staat om zowel de grote als kleine oppervlakken met dezelfde nauwkeurigheid te restaureren. Alle door roest aangetaste stukken worden verwijderd en vervangen door nieuwe. Besef wel dat deze fase best enkele uren of dagen werk in beslag kan nemen. Patienza patienza …

Behandeling na het lassen

photo_restauration

Tijdens de lasfase behandelen onze specialisten een tweede maal de bodemplaat om zo zeker te zijn van een duurzame anti-roest bescherming. Zo bereiden ze ook het verven van de auto voor. Stefano en zijn broer verkiezen technieken en producten die perfect samengaan met het te beitsen element. Ons klimaat is immers wat het is. Sommige elementen hebben een sterkere anti-roest bescherming nodig, die resistent is tegen veelvoudige blootstelling aan water.

Anti-roest behandeling

De beschermingsonderlaag, de eerste laag op het naakte metaal, is cruciaal. Deze laag zorgt voor een goede aanhechting van de bovenliggende lagen. Zo wordt een excellente anti-corrosie bescherming aangebracht.

oest neutraliseren op onbereikbare plekken

Hoewel we de auto volledig hebben gebeitst, zijn sommige plekken moeilijk bereikbaar. Ze vereisen een bijkomende anti-roest behandeling. Zo neutraliseren we de roest helemaal zonder het stuk er integraal te moeten uitnemen.
Verven. Of u de originele kleur van de auto wilt behouden of voor een nieuwe kleur gaat, het team van Officina Valenti  zal u altijd het beste advies geven. Uitgerust met de beste machines en materialen zijn ze in staat om de oorspronkelijke kleur te verkrijgen met een optimale kwaliteit. Eenvoudige verfsoorten, een dubbele anti-strepen laag, … Elk verfmodel of -patroon is mogelijk.

La peinture

restauration_peintureQue vous souhaitiez maintenir la couleur d’origine de votre voiture ou que vous choisissiez une nouvelle couleur, l’équipe Officina Valenti  vous conseillera au mieux dans votre desiderata. Equipée des meilleurs outils et machines, elle est en mesure de produire la couleur d’origine tout en garantissant une qualité optimale. Peinture simple ou double couche anti-rayure, chaque cas de figure reste envisageable.

Remmen en remsystemen

photo_restauration_frein

Naargelang de staat van de remmen restaureren we of vervangen we onderdelen door nieuwe (die aan dezelfde normen voldoen). Wat het remsysteem betreft worden alle bestaande slangen vervangen door slangen met een stalen legering en voorzien van een anti-roest laag.

Vervanging  van bouten

photo_restauration2

Uiteraard worden ook de bestaande bouten vervangen door onroestbare stalen  exemplaren.

Mechanische ophanging

De elementen van de mechanische ophanging krijgen een anti-roest behandeling met een 10 jaars garantie. Een garantie die ook van toepassing is op alle gechromeerde elementen die werden behandeld.

Details zijn even belangrijk als de rest van het werk

restauration-details

Alle esthetische stukken van de motor worden gepolijst om ze weer hun oorspronkelijk uitzicht te geven. Helemaal haar filosofie van een 360° service volgend, werkt de familie Valenti samen met ambachtslui van hoog niveau, zowel voor het zetelwerk als voor het chromeren van decoratieve elementen. Ook het leder kunnen we weer in de oorspronkelijke krijgen, op voorwaarde dat het niet is gescheurd. Indien dit toch het geval is, kunnen we de zetels toch herstellen of nieuwe plaatsen en volledig naar wens personaliseren. Ook de kappen kunnen we herstellen of volledig vervangen.

 

devis